Bahan-bahannya:
500 gm daging Batang Pinang - potong besar, rebus empuk dan hiris nipis.
Kicap pekat secukupnya (K.An guna kicap manis)
15 biji cili kering- buang biji, rebus dan kisar
*** k.An tambah 1 sudu teh lada hitam ditumbuk halus dan 1 sudu teh re
mpah kari daging
**8 ulas bawang merah
**3 ulas bawang putih
**2 sm halia
**kisar halus
1/2 cawan air rebusan daging (k.An ambil 1 cawan)
200 gm gula melaka dicincang
2 sudu besar gula pasir
garam
2 sudu besar kerisik
1 sudu teh air asam jawa (k.An tak letak)
minyak untuk menggoreng dan menumis
Cara membuatnya:
Kat Sini
500 gm daging Batang Pinang - potong besar, rebus empuk dan hiris nipis.
Kicap pekat secukupnya (K.An guna kicap manis)
15 biji cili kering- buang biji, rebus dan kisar
*** k.An tambah 1 sudu teh lada hitam ditumbuk halus dan 1 sudu teh re
mpah kari daging
**8 ulas bawang merah
**3 ulas bawang putih
**2 sm halia
**kisar halus
1/2 cawan air rebusan daging (k.An ambil 1 cawan)
200 gm gula melaka dicincang
2 sudu besar gula pasir
garam
2 sudu besar kerisik
1 sudu teh air asam jawa (k.An tak letak)
minyak untuk menggoreng dan menumis
Cara membuatnya:
Kat Sini