-->

Daging Kerbau Masak Kari dengan Umbut Kelapa by Amie's Little Kitchen



Bahan-bahan:

500 gram daging kerbau - potong ikut suka - Amie rebus dahulu hingga hampir empuk dan kemudian hiris tebal
500 gram umbut kelapa - potong ikut suka
250 ml santan pekat
800 ml santan cair
4 sudu besar serbuk kari
3 pelepah daun kari - dilurut
1 batang kulit kayu manis
3 kuntum bunga lawang
5 biji buah pelaga
1 sudu kecil jintan manis
1 biji limau nipis - ambil jusnya
2 sudu besar minyak sapi
2 sudu besar minyak masak
garam / gula / perasa pilihan

-Bahan hiris:
3 ulas bawang putih
7 biji bawang merah
1 labu bawang besar
2 cm halia
3 biji cili merah - potong 2


Cara memasak: Kat Sini




Resep Populer

Followers