Bahan bahan:
1/2 kilo tulang lembu - cuci bersih dan rebus hingga empuk
Anggaran 300 gms umbut pisang yang telah dibersihkan
Bahan Tumis
1 batang kulit kayu manis
3 kuntum bunga lawang
5 biji buah pelaga
1 tangkai daun kari
1 labu bawang besar - dihiris
1 tangkai cili hijau - dihiris nipis
1 inci halia - dipotong kecil
Minyak untuk menumis
1 cawan santan pekat
Air rebusan tulang - anggaran 3@4 cawan bergantung kepada kepekatan
Air asam jawa
Garam dan gula
2 sudu besar kerisek
Bahan Kisar
4 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
1 paket kecil rempah kari daging
1 sudu besar cili kering kisar
Sedikit air rebusan tulang
*** Campurkan bahan kisar dengan rempah kari, cili kisar dan air menjadikannya sebagai paste.
Cara-cara: Kat Sini