Bahan:-
500 gm daging batang pinang - dihiris nipis
air secukupnya
2 batang serai - diketuk (kali ni akak guna 3 btg dan tumbuk halus)
2 cm kunyit hidup (akak tambah ni, tumbuk halus)
2 cm halia - di ketuk (kali ni akak tumbuk halus)
2 sb. rempah kari daging (kali ni akak letak 3 s/b)
1 sb. rempah kurma
1 st. serbuk ketumbar
4 sb. kicap pekat manis (kali ni akak kurangkan jadi 2 s/b je..)
1 sb. serbuk cili kering yg kasar (akak lebihkan sikit lagi)
1 sb. sos Honey BBQ Blackpepper brand Ita (gambar sos/brand lain pn boleh) (kali ni akak letak 3 sudu besar)
1 st. cuka
3 sb. madu/ikut citarasa
1 st. gula (optional)
garam secukup rasa
minyak untuk menumis
2 labu bawang besar - potong bulat/gegelang
2 tangkai cili merah - potong serong
Bahan Tumis (ditumbuk):-
7 ulas bawang merah
3 ulas bawang putih
Cara Memasak: Kat Sini