Bahan A
1 kilo daging (dipotong sederhana besar)
kali ini saya beli daging cincang sebab saya suka texture daging yang liat-liat gitu
Bahan B
1 sudu besar minyak masak
1 camca besar minyak sapi 'Ghee Blend'
1 batang kulit kayu manis
2 kuntum bunga lawang
6 biji buah pelaga
6 kuntum bunga cengkih
2 ulas bawang putih (dipenyek)
7 biji bawang besar (dibelah 2 dan mayang sederhana tebal)
Bahan C (di blend sehingga halus)
2 batang kulit kayu manis
3 kuntum bunga lawang
6 biji buah pelaga
10 kuntum bunga cengkih
2 camca teh lada hitam biji
1 camca teh jintan manis biji
1 camca teh jintan putih biji
3 biji buah keras
15 biji cili padi merah
2 biji cili hijau
6 ulas bawang putih
1/2 cawan hirisan daun ketumbar
1 inci halia
1 inci kunyit hidup
1 batang serai
2 inci lengkuas
4 tangkai daun limau purut (8 helai)
3 camca besar minyak (untuk memudahkan proses kisaran)
Bahan D
Santan dari sebiji kelapa (atau 1 kotak santan)
1 camca besar kerisik
2 camca besar bawang goreng
2 helai daun 'bay'
1 kiub pati 'Daging'
sedikit garam
Bahan E
1 camca besar minyak sapi 'Ghee Blend'
Cara-Cara Menyediakan nya: Kat Sini