Bahan-Bahan
BAHAN A
1 kilo Daging Kambing
BAHAN B
Senarai dibawah ditumbuk halus
1 kuntum bunga lawang
2 batang kulit kayu manis
14 kuntum bunga cengkih
4 biji buah pelaga
1 camca teh ketumbar biji
1 camca teh lada hitam biji
1 camca teh jintan manis biji
1 camca teh jintan putih biji
BAHAN C
5 helai daun pandan
5 ulas bawang putih (dimasukkan seulas-seulas)
1 biji bawang besar (potong 6 atau 8)
Air untuk merebus
BAHAN D
1 kiub Daging lembu KNOR
garam
BAHAN E
1 sudu besar minyak sapi Ghee Blend
3 ulas bawang putih (dihiris nipis)
1 biji bawang besar (dihiris nipis)
1 kuntum bunga lawang
1 batang kulit kayu manis
4 biji buah pelaga
5 kuntum bunga cengkih
BAHAN F
1 biji tomato biji yg bersaiz besar (dibelah 6 atau 8)
3 biji cili hijau (dipatah-patahkan)
1/2 sudu teh lada hitam (sebiji-sebiji)
1/2 sudu teh ketumbar biji (sebiji-sebiji)
1 sudu besar Tomato Puri
3 helai daun pandan
BAHAN G
4 cawan Beras brasmathi (dibasuh, direndam selama 1/2 jam dan ditoskan)
BAHAN H
sedikit saffron + air mawar
BAHAN I (Air Asam. Campur semua sekali)
2 biji tomato biji (dipotong kecil-kecil)
2 ulas bawang besar (dibelah 2 dan dihiris sederhana tebal)
15-20 biji cili padi merah (dipotong nipis)
2 biji limau kasturi
sedikit asam jawa anggaran 2 ibu jari (di ambil air nya)
sedikit garam
sedikit belacan
Cara-Cara Memasak: Kat Sini