Bahan-bahan
1 ekor ayam , potong 12 ketul dibasuh dan bersihkan.
3 biji Bawang Merah labu dihiris halus
1 -2 sudu besar Serbuk Cili ikut kepedasan yang suka.
1/2 sudu kecil Serbuk Jintan Manis.
1 sudu kecil Serbuk Jintan Putih.
2-3 sudu besar Rempah Kari (daging).
1 sudu besar Sos Tiram.
1 sudu besar Sos Cili.
1 sudu besar Sos Tomato.
2 biji bawang merah labu dikisar halus dan jadikan airnya 1/2 balang pengisar. Boleh tambah sekiranya anda inginkan kuah yang lebih sedikit.
1 sudu besar pes bawang putih-halia.
1/2 sudu kecil serbuk garam masala,
2 kpg kayu manis, 5 buah pelaga, 7 cengkih dan 3 bunga lawang.
1 helai daun pandan dipotong 2 inci.
2 sudu besar gula pasir.
Garam secukup rasa.
Cili merah dipotong memanjang (hiasan).
Daun Kari (hiasan).
Cara-cara: Kat Sini