Bahan-bahan:
1 kg mi kuning – bilas bersih dan toskan
3 biji cili hijau – hiris
3 biji cili merah - hiris
3 tangkai hirisan daun sup
3 tangkai hirisan daun bawang
½ cawan bawang goreng
7 biji limau kasturi
3 biji telur rebus – belah 2
Tauhu pok – potong 6
1 cawan taugeh
Bahan kuah:
5 ulas bawang putih - dikisar
10 biji bawang merah - dikisar
2 cm halia - dikisar
2 sudu besar taucu
2 cm lengkuas - diketuk
700 gram daging lembu – hiris kecil
4 sudu besar serbuk kari daging
500 gram keledek – rebus dan lecek
500 gram ubi kentang – rebus dan lecek
5 biji tomato – belah 4
½ cawan kacang tanah – digoreng dan dikisar halus
1.5 liter air
Garam dan gula secukupnya
4 sudu besar minyak
Cara memasak: Kat Sini